Behandeling

Een goede mondgezondheid is de basis van een gezond en sterk gebit en van uw algemene gezondheid. Ondanks een goede verzorging van uw gebit, is een regelmatig bezoek aan de mondhygiëniste meer dan waard. Gezond tandvlees is de basis van een gezond gebit. Het onderhoud en behandeling van uw tandvlees is minstens zo belangrijk als dat van uw tanden en kiezen! Praktijk voor Mondhygiëne Amstelveen biedt preventieve en curatieve mondzorg, dat wil zeggen het voorkomen van problemen in uw mond zoals cariës (gaatjes) en het voorkomen en behandelen van gingivitis (tandvleesontstekingen) en parodontitis (tandvleesontsteking met aantasting van kaakbot).

Verwijzing

Patiënten kunnen op basis van verwijzing aangenomen worden, maar zijn tegenwoordig ook zonder verwijzing welkom bij de praktijk voor behandeling op gebied van mondzorg.

Gezondheidsvragen

Het is voor ons van groot belang om, via de gezondheidsvragen, kennis te nemen van eventuele ziekten, afwijkingen, leefgewoonten en medicijngebruik. Zij kunnen (grote) invloed hebben op het ontstaan, het verloop en de ernst van de aandoeningen in de mond en ook op de behandeling daarvan. Ook kunnen wij op basis van deze vragen vaststellen welke specifieke behandelmethode eventueel toegepast moet worden bij de uitvoering van het onderzoek en de behandeling van uw tandvlees. Bij Praktijk voor Mondhygiëne Amstelveen worden de gegevens van patiënten zorgvuldig bewaakt en beschermd.

Parodontaal onderzoek

Bij het eerste onderzoek van een nieuwe patiënt wordt de conditie van het gebit en het parodontium (tandvlees en kaakbot) vastgesteld aan de hand van een parodontiumstatus, eventueel aangevuld met röntgenfoto's van de eigen tandarts. De patiënt wordt uitvoerig geïnformeerd over de ontstaanswijze van gingivitis en parodontitis, het voorlopig behandelplan met de bijbehorende kostenbegroting. Bij verwijzing wordt de tandarts schriftelijk op de hoogte gesteld van de bevindingen.

Initiële behandeling

De meeste patiënten worden vervolgens in twee tot vier bezoeken initieel behandeld. Deze behandeling bestaat uit:
  • Uitgebreide mondhygiëne instructie en begeleiding naar een optimaal niveau.
  • Verwijderen van tandsteen
  • Scaling en rootplaning, het verwijderen van tandsteen bij pockets dieper dan 3mm.
  • Polijsten
  • Indien nodig uitvoeren van een bacteriologisch onderzoek; naar aanleiding van de kweekuitslag wordt bepaald of ondersteuning van de initiële behandeling met een antibioticum nodig is.

Herbeoordeling

Een herbeoordeling onderzoek vindt meestal plaats 3 maanden na de initiële behandeling. De conditie van het gebit en parodontium worden in een parodontiumstatus vastgesteld. Afhankelijk van het uiteindelijk resultaat worden er eventueel vervolg afspraken gemaakt voor nazorg.

Nazorg

Patiënten die een initiële behandeling hebben ondergaan, komen hierna regelmatig terug voor nazorg. Hierbij wordt telkens vastgesteld hoe de parodontale conditie van dat moment is. Op basis van deze gegevens wordt de nazorg behandeling uitgevoerd. Deze kan bestaan uit gerichte mondhygiëne instructie, gebitreiniging en waar nodig scaling en rootplaning. Regelmatige nazorg is essentieel voor een blijvend goed resultaat. Overige behandelingen
  • Fluoride behandeling bij ontkalkingen.
  • Lak laag (L-prompt) voor gevoelige tandhalzen.
  • Sealen

Afspraak maken

020 716 51 19

Copyright © Praktijk Mondhygiene Amstelveen 2013  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  |  Webdesign door: Timeless Design